2012. április 29., vasárnap

Lakóházakra telepíthetnek rakétákat az olimpia alatt Londonban

A brit védelmi minisztérium föld-levegő rakétákat telepít az olimpiai létesítmények védelme érdekében – akár lakásokba is.

A védelmi előkészületekről beszámoló BBC szerint egy kelet-londoni ingatlan lakóit a napokban egy szórólapon a védelmi minisztérium arról tájékoztatta, hogy az olimpiai játékok idején katonákat telepíthetnek hozzájuk. Az ideiglenes légvédelmi rendszer egyik egységét a lakóparkhoz tartozó víztorony tetejére telepíthetik.

A minisztérium közleménye szerint egyelőre nincs döntés arról, hogy az olimpia idejére föld-levegő rakétákat telepítsenek. A légierő május elején teszteli a légvédelmi rendszereit, hogy eldöntsék, milyen segítséget nyújtsanak a július-augusztusi játékok idején londoni rendőrségnek.

A szórólap szerint amennyiben a kormány a rakétatelepítés mellett dönt, a környékre a két hónapos bevetésre idejére katonák érkezhetnek. A rakétákat csak végszükség esetén, extrém fenyegetés idején használhatják, miután a döntést a legmagasabb kormányszinten jóváhagyták.

A minisztérium szerint a katonák jelenléte erősíti a lakópark biztonságát, és nem teszi azt a terroristák célpontjává. Az egyik lakó viszont arra panaszkodott, hogy úgy tudja, a teszt során a lakása fölötti tetőre is rakétát telepítenek, mert a környéken ez a legalkalmasabb helyszín.

(index, BBC)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése