2012. április 2., hétfő

Bogdán Ádám ismét a hét csapatában Angliában!

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bolton kapusa, Bogdán Ádám ismét bekerült a forduló válogatottjába a mértékadó brit hírportálnál, a BBC-nél. És egy másik honlap szakírója, az ESPN újságírója is úgy véli, hogy a magyar válogatott játékosnak helye van a hét legjobbjai között. 

A hét csapatát ezúttal is a Tottenhamnél és a Manchester Unitednél is megforduló korábbi futballista, Garth Crooks állította össze, és a magyar kapus mellett olyan játékosok kaptak helyet a tizenegy labdarúgó között, mint Alekszandar Kolarov, Emmanuel Adebayor vagy Mario Balotelli.

„A Bolton három kettes győzelme a Wolves ellen jó mérkőzés volt két olyan csapat között, amelyek szenvedtek ebben a szezonban. Nagyszerű védések, védekezések és kapufák eredményezték a Bolton számára kiváló eredményt, és ez volt Bogdán Ádám egyik legjobb mérkőzése ebben az idényben. A Bolton kapusának óriási szerepe volt abban, hogy a csapata a meccsben maradhatott, mielőtt Jon Moss játékvezető megpecsételte a Wolves sorsát azzal, hogy büntetőt ajándékozott Mark Daviesnek, aki elesett Roger Johnson visszahúzott lábában. Bogdán és a társai köszönték szépen, és elfogadták az ajándékot" – indokolta meg Crooks, hogy miért a magyar kapust választotta. 


A szakíró egyébként nem először választotta a forduló válogatottjába Bogdán Ádámot, néhány héttel ezelőtt a QPR elleni teljesítményéért „jutalmazta”, amikor a magyar kapus még a „gólt” is megfogta.

                          

Bogdánnal természetesen a Bolton menedzsere, Owen Coyle is ismét elégedett volt, úgy nyilatkozott: „Túl sok beadást engedtünk az ellenfélnek, de amikor a labdák beértek a tizenhatoson belülre, kivédekeztük, Bogdán Ádám pedig bemutatott néhány nagyszerű vésést.” 

Nem csak a BBC szakíróját nyűgözte le Bogdán teljesítménye: az ESPN heti álomcsapata is a Bogdán nevével kezdődik. A honlapon a „hét csapata" több helyen is különbözik a BBC-jétől, de a magyar kapus itt is helyet kap a legjobbak között. 

„A Bolton Wanderers ugyan kapott két gólt a 3–2-es, Wolves elleni győzelme alkalmával, de sokkal rosszabb lett volna a helyzet a kapus, Bogdán Ádám heroikus küzdelme nélkül. A magyar játékost nagyon sokan dicsérték, amióta januárban beverekedte magát a kezdőcsapatba, s ezúttal is kiváló előadással csitította azokat, akik kételkednek benne" – írja a magyar kapusról Chris Atkins.


Csak így tovább, Ádám!

(nemzetisportonline)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése