2012. április 17., kedd

Csak a homoszexualitást lehet népszerűsíteni Londonban

Betiltott a londoni városháza egy olyan közterületi hirdetési kampányt, amelynek üzenete az lett volna, hogy a homokosság betegség, és ki lehet belőle gyógyulni.

A poszterek ezer londoni emeletes városi autóbusz oldalán jelentek volna meg, és a szervezők már meg is kötötték a szerződést a brit főváros tömegközlekedését irányító városházi céggel, a Transport for Londonnal (TfL), de Boris Johnson, London "konzervatív" párti polgármestere személyesen lépett közbe, és megtiltotta a poszterek elhelyezését a buszokon.

A poszterek szövege az lett volna, hogy "Nem vagyunk melegek, vagy ex-melegek vagyunk - és büszkék vagyunk erre. Törődjetek bele". Ez egyenes utalás lett volna a deviánsokat védő csoportok most futó hirdetési kampányára. E szervezetek poszterein - amelyek szintén a londoni városi buszokon láthatók április eleje óta - az olvasható, hogy "Az emberek közül néhányan melegek - törődjetek bele".


Az ellenkampányt a Core Issues nevű, magát nonprofit keresztény kezdeményezésként megjelölő csoport szervezte volna. A csoport célja - mint honlapján olvasható - olyan férfiak és nők megsegítése, akiknek homoszexuális problémáik vannak, és "önként változtatni szeretnének szexuális preferenciájukon".

Boris Johnson "konzervatív" párti polgármester azonban közölte: egyértelműen sértőnek tartja azt a sugalmazást, hogy a buzerancia betegség, amelyből fel lehet épülni, és a maga részéről nem kívánja azt látni, hogy e felfogást buszokon hirdetik London utcáin. Johnson hozzátette: London a világ egyik legtoleránsabb városa, de "az intoleranciával szemben intoleráns".

Homofóbak minősítve "Nem meleg, ex-meleg és büszke. Lépj túl rajta!"

Az ügyben megszólalt Ken Livingstone, aki Johnson első számú baloldali kihívója lesz a május 3-ai helyhatósági és polgármester-választáson. Livingstone - London előző polgármestere - The Guardian című vezető baloldali napilap pénteki idézete szerint kijelentette: a Core Issues "homofób elképzeléseket terjeszt", amikor azt vallja, hogy terápiával meg lehet változtatni az aberráltak szexuális orientációját.

Mike Davidson, a Core Issues vezetője cenzúrának minősítette a szervezet hirdetéseinek betiltását.

(MTI, kuruc.info, velvet, whatculture.com nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése