2012. április 2., hétfő

Budapest névvel indult a Jet2.com Budapest-Leeds járata

A tervezettnél majd’ fél órával korábban, 12 óra 6 perckor földet ért csütörtökön a Jet2.com újabb járata, ezúttal az angliai Leedsből. A Jet2.com gépei heti két alkalommal teszik meg a Budapest és a Leeds/Bradford repülőtér közötti utat. 
Csütörtök délben megérkezett a magyar fővárosba a Jet2.com diszkont légitársaság „Budapest” névre keresztelt Boeing 737-300 típusú repülőgépe Leeds városából. A cég tavaly decemberben jelentette be desztináció bővítési szándékát, ezúttal a légitársaság központjának helyet adó leedsi reptérrel. A Jet2.com gépei ezentúl heti kétszer, csütörtökön és vasárnap fordulnak meg Budapest és Nyugat-Yorkshire legjelentősebb városa között. A 145 férőhelyes kialakítású repülőgép 142 utassal a fedélzetén érkezett.

Az új járatokat köszöntő hagyományos vízsugár-diadalív ezúttal az időjárás, pontosabban az erős szél miatt elmaradt, azonban mind az induló, mind pedig az érkező utasok érezhették: nem mindennapi járattal utaztak. Az induló utasokat látványosan feldíszített check-in pult fogadta, míg a repülőgépről leszálló utasok apró ajándékokat kaptak a repülőtértől. Az első járat személyzetének pedig az immár hagyományos „járatnyitó tortával” kedveskedett a Budapest Airport.

„Örömmel látjuk a Budapesten évek óta töretlenül fejlődő Jet2.com újabb járatát” – üdvözölte a nyitó járatot Kam Jandu. A Budapest Airport légiközlekedési igazgatója hozzátette: „Az új desztináció bizonyosan sikeres lesz mind a turista, mind pedig az üzleti utazóink körében, már csak azért is, mert Észak-Anglia egyik legdinamikusabban fejlődő városát köti össze Magyarországgal. Sok sikert kívánunk a légitársaságnak a járat üzemeltetéséhez!” 



A leeds-i székhelyű Jet2.com diszkont légitársaság 2004-ben indította első járatát a magyar főváros és Manchester között, eredetileg hetente három járattal. 2010 nyár óta már heti ötre emelkedett a járatok száma, tavaly tavasz óta pedig Edinburgh városával bővült a budapesti hálózat. 

Az Egyesült Királyságot Magyarországgal összekötő harmadik Jet2.com járat elindítására vonatkozó döntést nagymértékben elősegítették az MT Zrt. által újjászervezett Légi Marketing Alap (LMA) kínálta lehetőségek. A Budapest Airport és a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai együttműködésével beinduló Leeds-Budapest járat a tervek szerint egész évben közlekedik és legalább 25 ezer új vendégéjszakát hozhat a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek számára. 

A mintegy 800 ezres lakosú Leeds Anglia egyik meghatározó regionális központja. A város történelme egészen az 5. századig nyúlik vissza, felemelkedését az ipari forradalomnak köszönheti, amikor is Leeds a gyapjúgyártás fellegvára lett. A nagyvárost jelenleg London után Nagy-Britannia második legfontosabb pénzügyi és üzleti központjaként tartják számon. 

Emellett nagyon fontos a helyi idegenforgalom is: Leeds-et évente mintegy másfél millió turista keresi fel. Leeds emellett jól ismert híres focicsapatáról, a Leeds Unitedről, amely jelenleg az ottani másodosztálynak megfelelő Football League Championship bajnokságban játszik. Stadionjuk a szigetország 11. legnagyobb sportlétesítménye, mintegy 40 ezer férőhellyel.


(utazónet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése