2013. május 23., csütörtök

Páratlan magyar siker

Ritka sikert ért el egy 19 éves budapesti fiatalember: a világ legrangosabb zeneszerzőversenyén bejutott a döntőbe.


A 19 éves Bucz Magor, a Budapest III. kerületi Szentháromság téren található Térszínház tagja, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés szakos, végzős növendéke, Fekete Győr István zeneszerzéstanár tanítványa páratlan sikert ért el. A 2013-as Antonín Dvořak Nemzetközi zeneszerzőversenyen, a Junior kategóriában (18 évtől 23 éves korosztály) egyedüli magyarként jutott be a második fordulóba, a 13-as döntőbe "Röpül, röpül a madár..." című klarinétduójával. 

Az rangos nemzetközi versenyre a világ minden tájáról érkeztek pályaművek, melyeket egy hat fős dél-koreai szakmai zsűri értékelt. Az általuk legjobbnak ítélt ifjú tehetségeket hívták meg a döntőbe, ami a prágai Zeneművészeti Egyetemen július 21 és 30 között kerül megrendezésre.

A verseny célja "az ifjú, tehetséges komponisták felfedezése, és azok segítése, hogy a nagy zeneszerzők örökébe léphessenek, továbbá támogatása az újonnan felfedezett komponistáknak zeneszerzői megbízásokkal, hangfelvételekkel és koncertekkel munkásságuk kiteljesedése érdekében".

Gratulálunk Magornak, és további sikereket kívánunk neki!

Egy Magort bemutató néhány perces kisfilm ide kattintva látható, a YouTube sajnos nem engedte beágyazni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése