2013. május 18., szombat

LEGO-ból építette föl a St Pancras pontos mását - június 4-éig Te is megnézheted!


18 hónap alatt, 150 000 LEGO építőelemből készítette el a londoni St Pancras nemzetközi vasútállomás impozáns épületének pontos mását egy angol férfi. A nem mindennapi alkotás június 4-éig megtekinthető Európa legnagyobb könyvesboltjában, a Piccadilllyn található Waterstone's-ban.

Warren Elsemore a LEGO megszállottja, hosszú évek óta építgeti híres épületek pontos mását. Elkészítette többek között a Taj Mahalt, a Westminster apátságot, a Colosseumot, a stratfordi olimpiai parkot, a Battersea power stationt, a riói Krisztus-szobrot, a római Viktor Emmánuel-emlékművet, a Trevi kutat, a washingtoni kapitóliumot, a párizsi diadalívet, a Burj-al-Arabot, az Eiffel tornyot és még számos közismert alkotást, épületet. Az Olimpiai Stadiont külön is megépítette, igen tekintélyes méretben.




Akit érdekel, legjobb munkái a Brick City: LEGO for grown ups (Téglaváros: LEGO fölnőtteknek) című könyvében tekinthetők meg.

Az impozáns LEGO vasútállomásról több kép itt látható.

Elsmore néhány további munkája ide kattintva látható.

Tavaly karácsonykor a világ legnagyobb LEGO karácsonyfája állt a St Pancras állomáson. A mintegy 600 ezer elemből épített karácsonyfa azonban nem az ő, hanem az Egyesült Királyság egyetlen hivatalosan elismert LEGO-specialistája, Duncan Titchmarsh munkája.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése