2013. május 23., csütörtök

Magyar kutya lett a világ legszebb kutyája

Ha nem is magyar fajta, de Jimmy, egy magyar bobtail nyerte el a világ legszebb kutyája címet a budapesti kutya-világkiállításon, amelyre hetven országból 18 ezer kutyát neveztek be.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete által immár harmadik alkalommal szervezett fővárosi világkiállításon csak Magyarországot 3374, különböző fajtájú kutya képviselte, és a több mint 18 ezer állat közül a Best in Show győztes, azaz a világ legszebb kutyája címet Bottom Shaker My Secret óangol juhászkutya érdemelte ki - tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

A tekintélyes címet elnyert bobtail tenyésztője Szetmár István, tulajdonosa Koroknai József. Az eseményen a legnagyobb számban amerikai staffordshire terrierek, cane corsók és golden retrieverek versengtek egymással. Csütörtökön a terrierek, tacskók, spitzek és ősi típusú kutyák versenyével kezdődött az esemény, pénteken a pinscherek, schnauzerek, molosszerek, svájci hegyi- és pásztorkutyák következtek, szombaton a kopók és rokonfajtáik, a vizslák, társasági kutyák versenyeztek, vasárnap pedig a juhász- és pásztorkutyák, retrieverek, hajtókutyák, vízi vadászkutyák és agarak bemutatójával zárult a program.Az eseményen szórakoztató kutyás programokkal, agility- és flyball-bajnoksággal, interaktív tájékoztató előadásokkal is várták a látogatókat. A világkiállításon kiemelt szerepet kapott az állatvédelem, az állategészségügy és a felelős állattartás témaköre.

Bár nekünk más elképzelésünk van a kutya szó hallatán, gratulálunk és büszkék vagyunk az újabb magyar sikerre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése