2012. november 27., kedd

Tom Cruise miatt volt lebénulva a fél belváros

Akik vasárnap reggel a belvárosban jártak, bizonyára mind tapasztalták a hatalmas káoszt. A Trafalgar tér ugyanis teles egészében ki volt ürítve és le volt zárva, beleértve a Whitehall, a Mall, a Northumberland Avenue, a Pal Mall és a Charing Cross Road elejét is. A városnak e rendkívül forgalmas csomópontján buszok tucatjai haladnak át, és turisták tízezrei keresik föl naponta maga a tér, a szobrok, a szökőkutak, vagy a múzeum miatt, és innen indulnak a Buckingham-palota, a Horse Guards Parade, a Downing Street 10, valamint a parlament és az Abbey felé. 

Vasárnap délelőtt mindezt senki nem tudta megtenni, mert Tom Cruise legújabb filmjének jeleneteihez "kibérelte" a környéket, irgalmatlan káoszt és késéseket okozva evvel a városnak, nem beszélve azokról a turistákról, akik nem tudtak bemenni a múzeumba.


Az 50 éves Cruise "All you need is kill" című filmjén dolgozik Londonban, ahol szintén nem volt kivételezés: órákra lezárták a Trafalgar teret és a környező utcákat, hogy felvegyenek egyes jeleneteket.

Nemcsak a helyiek, de bizony a turisták is kiakadtak a színészre, így ugyanis nem tudták megnézni a környék látványosságait, hanem helyette a lezárások között bolyongtak.

"Misére akartam menni ma reggel, de lezárták a Trafalgar teret. Kösz a semmit, Tom" - jegyezte meg egy ott lakó.


Nem hiszem el, hogy az egész londoni belvárost lezárták csupán egy film kedvéért - tette hozzá egy turista.

A forgatás alatt a szcientológusnak rendkívül látványos belépője volt: egy RAF Puma helikopteren érkezett, ami a közkedvelt téren, Nelson admirális emlékműve alatt landolt. A jelenetet a felfegyverzett járművek látványa tette teljessé.

A Westminster City szóvivője elmondta: a londoniak anyagilag nem járnak jól a filmmel, de jót tesz a londoni turizmusnak. (Mintha bármi kéne még a londoni turizmus és a Trafalgar tér népszerűsítésének föllendítéséhez...)

vjm.hu nyomán

1 megjegyzés: