2013. április 24., szerda

Lebukott, mégsem került rács mögé a brit pedofil - ezúttal egy ötéves kislányra támadt

Nem volt pénz a pedofil bűnöző rehabilitációjára, így bár lebukott a hatóságok előtt, mégis szabadlábon élte az életét. Egészen addig, míg meg nem támadott egy alvó, ötéves kislányt. Anglia lakossága forrong dühében.

Daniel Venesst sürgős orvosi kezelésre küldte a lowestofti bíróság azután, hogy a számítógépén hatszáz pedofil tartalmú pornóképet találtak a hatóságok, írja a Daily Mail.

A Suffolk-béli fiatal srác laptopjában hemzsegtek a ruhátlan kislányok és kisfiúk fotói - mintegy hatszázat találtak belőlük a rendőrök - ezeket előszeretettel meg is osztotta azokkal az ismerőseivel, akik ugyanolyan beteges érdeklődést mutattak a gyermekek iránt, mint ő. A hírek szerint a letartóztatása előtt már hetekkel figyelték a rendőrök, akik a baráti társaságát is feltérképezték.

A történet idáig akár még jól is végződhetett volna, de sajnos nem könnyebbülhetett meg a környék. 2011-ben Danielt a bíró nem börtönbe küldte, hanem 40 hetes rehabilitációra. Az orvosi kezelések azonban nem kezdődtek meg, a hírek szerint azért, mert megszűnt ennek a programnak az állami támogatása.

Az, hogy a veszélyes pedofil nem került rács mögé, fel sem tűnt senkinek egészen addig, amíg újra felül nem kerekedett rajta az undorító ösztön. Daniel egyik este (2012 márciusában, amikor is a rehabilitációnak kezdődnie kellett volna) bemászott a lakásához közel egy házba, és az ott békésen alvó ötéves kislányt kezdte szexuálisan molesztálni. Szörnyű tettét videóra is vette, amit megmutatott több ismerősének.

Valamelyiküknek szerencsére volt annyi esze, hogy értesítette a rendőrséget, akik azonnal letartóztatták és rögtönítélő bíróság elé vitték. Két év nyolc hónapot kapott, az ítélethirdetéskor a bíró, David Goodin azt mondta:

“Szörnyű, hogy egy ártatlan kicsi lánynak kell testileg és lelkileg megsérülnie ahhoz, hogy feltűnjön a hatóságoknak, nem működik megfelelő módon a rendszer. Azonnali felülvizsgálatra van szükség, hiszen nem tudhatjuk, hány veszélyes pedofil les ezekben a percekben is alvó gyermekeinkre!”

kuruc.info, daily mail, daily mirror nyomán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése