2012. március 25., vasárnap

Mentsük meg a székely kapukat! Itt az idő, hogy cselekedjünk is!

A londoni Magyar Kultúra és Örökség Alapítvány (Hungarian Culture and Heritage Society) a máréfalvi Kőlik Egyesülettel együtt ritka és nemes kezdeményezésbe fogott: a székely kapuk megmentése érdekében folyamatos gyűjtést indítottak, hogy a magyarság e csodás emlékei ne csak fényképeken és nagyapáink emlékezetében maradjanak meg, hanem maguk szépségében álljanak épen és hirdessék az utókornak a magyarság, a székelység csodálatos kultúráját.

Mivel a román állam érthető módon nem foglalkozik a székely kapuk állagával, de a magyar kormány sem tesz törekvéseket, ez a feladat ránk hárul: mentsük meg a székely kapukat!

Annyi mindenre költünk fölöslegesen és magunk szórakozására is, amíg a románok erőszakos térhódítása miatt lassan kihalhat a magyarság legszebb földünkről, Erdélyből.

A mi feladatunk - most nem fegyverrel, hanem kisebb-nagyobb összeggel visszafoglalni azt, ami a miénk. Amiért hőseink, nagyapáink harcoltak, amiért annyi magyar vércsepp kihullt.

Legyen csak egy sörre való, vagy tíz font, vagy nagyobb összeg: sok kicsi sokra megy! Terjeszd, buzdítsd ismerőseidet, járj jó példával előttük!

Aki erre nem képes, az ne is lengesse Trianon zászlaját!

Adományainkat a következő számlaszámra utaljuk:  

HSBC Bank UK

Bankszámla név: HUNGARIAN CU

Számlaszám: 72298996
Sort Code: 40-06-21
Branch Identifier Code (BIC): MIDLGB2107T
IBAN: GB26MIDL40062172298996

Bővebb információ: hchs.org.uk
                               marefalva.ro/kapuvedelem.html




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése