2012. március 16., péntek

Családi nap a Magyar Kultúra és Örökség Alapítvány szervezésébenA Magyar Kultúra és Örökség Alapítvány valamint a Családi Nap non-profit szervezet 2012. februárjában úgy döntött, hogy a jövőben az alapítvány neve alatt közösen folytatják munkájukat és szerveznek programokat, rendezvényeket a Londonban és London környékén élő magyarok, magyar családok számára.

A két szervezet együtt több családhoz és az Egyesült Királyságban élő magyarhoz képes így eljutni, ugyanakkor több energiát és forrást nyújtani a magyar kultúra és összetartozás szolgálatába.

Az egyesülésre 2012 elején került sor, így az idei rendezvényeket már együtt szervezi a korábbi két szervezet.


A Családi Nap nevű civil, non-profit rendezvény abból a célból jött létre, hogy a Londonban elő családoknak lehetőséget nyújtson az ismerkedésre. A helyszín változó, de többnyire Észak-Londonban keresünk helyeket a programnak. A belépődíj (ami a helyszín kiválasztása függvényében változhat) igazából csak az alapköltségek lefedésére szolgál (pl: bérleti díj összedobása - maximum néhány font lehet).

A cél mind a gyerekek, mind a felnőttek szórakoztatása, ami ugyanakkor lehetőség az ismerkedésre, barátkozásra és az információcserére: - játszószőnyeg + játékok biztosítása a piciknek - beszélgetések (tanárokkal, pszichológussal, szülőkkel) - csoportos játékok, kreatív sarok, daltanítás a nagyobbaknak - szórakoztató előadások, üdítők, sütemények biztosítása...

Vendégeink és szponzoraink elsősorban olyan londoni magyar szervezetek, cégek, vállalkozások, szakemberek, akik szívesen bemutatkoznak a magyar közönségnek, közben szórakoztatják vagy támogatják a szórakoztatását annak.

A Családi Nap szeretne egyfajta találkozási pont lenni a Londonban élő, de a magyar kultúrára, hagyományokra, értékekre nyitott magyar emberek számára, de ugyanakkor mindenkitől (minden előadótól és szponzortól) függetlenül működő, viszont mindenki felé nyitott.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése