2012. május 4., péntek

Hova és hogyan ne menjünk az olimpia alatt Londonban?

Kevesebb, mint száz nappal a játékok indulása előtt, a londoni közlekedési szakemberek komoly előkészületeket tesznek annak érdekében, hogy a város elbírja a várható 15 millió utazást naponta.

Múlt héten a Transport for London bemutatta új térképét, mely mely az egyes napok központi helyszíneit jelzi. Az interaktív térképen lehetőség van a dátum és idő variálására, hogy kiderüljön, melyik éppen a legzsúfoltabb állomás a metróban. 

Vélhetően a legrosszabb helyzetben az Oxford Circus lesz, a londoni belváros vásárlónegyede, valamint a Szent Pál székesegyház és a London Bridge. 

(A teljes cikk a címre, vagy a "További bejegyzések"-re kattintva olvasható.)

A közlekedési rendszernek szerény becslések szerint is legalább hárommillió emberrel többre kell felkészülnie egy átlagos naphoz képest. Ezek az utasok lesznek a játékhelyszínek között utazók, akik ide-oda mennek a városban. Jó hír, hogy akinek jegye van a versenyekre, ingyenes közlekedési kártyát kap.

Akiknek nincs jegye a játékokra, úgy jár a legjobban, ha megveszi a Visitor Oyster Cardot, amit online is meg lehet rendelni tíz fontért. Érdemes megvenni, különben kígyózó sorokra készülhetünk a metróban. 

Bár az olimpiai résztvevőknek külön sávja lesz az utakon, azt tanácsolják mindenkinek, hogy autó helyett inkább a tömegközlekedést válassza.

Az alábbi térképeken részletesen ábrázoljuk a legforgalmasabb pontokat, mind az autósok, mint a tömegközlekedést igénybe vevők részéről. Bárhová indul időre, szánjon a megszokottnál jóval több időt az utazásra!

Naprakész információkkal a Transport for London olimpiai oldalán szolgálnak.

A 28 legforgalmasabb helyszín a játékok alatt

A legnagyobb dugók várható helyszínei (balról lefelé/jobbra: Wembley Arena, Lord's Cricket Ground, Earl's Court, Wimbledon, Horse Guard Parade, North Greenwich Arena, Greenwich Park, ROyal Artillery Barracks, ExCel, Olympic Park)
A belváros legforgalmasabb metrómegállói (pirossal a különösen, naranccsal az átlagosnál jobban zsúfolt megállók)

(világjáró, tfl)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése