2012. szeptember 15., szombat

Tanévnyitó a St Albans-i magyar iskolában

A nyári próbanapok után szeptember 22-én hivatalosan is kezdetét veszi a hétvégi magyar iskola St Albansban, mely csecsemőktől felnőttekig minden korcsoport számára indít foglalkozást az Angliában élő magyarok számára, valamint a magyar nyelv tanulására is lehetősége van idegen az nyelvűeknek. Az iskola a tanulás mellett gyerekeknek-felnőtteknek egyaránt kínál ismerkedési lehetőséget, kirándulásokat és számos egyéb színes programot.

A Londontól alig néhány kilométerre északra lévő hangulatos kisvárosban most nyíló iskola alapvető célja, hogy az oda járó gyermekek megtanuljanak helyesen írni és olvasni magyarul, biztonsággal mozogjanak a magyar nyelvtanban és ismerkedjenek magyar írók és költők műveivel. A felsőbb osztályokban nagyobb hangsúlyt kap a magyar történelem és földrajz oktatása. Arra törekszenek, hogy a gyermekek minél több magyar népszokást, népdalt, népmesét, játékot ismerjenek meg, és lehetőségeikhez mérten ápolni is igyekeznek a magyar hagyományokat.

A tananyag kiválasztásakor figyelembe veszik a gyermekek különböző szintű anyanyelvi tudását, ha ez nem is mindig könnyű feladat. A tanulás mellett természetesen vidám, közös játékokra is jut idő az iskolában.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a gyermekek szívesen tanulnak “igazi” iskolai környezetben, hasonló kulturális háttérrel rendelkező társaik között.



Meggyőződésünk, hogy a magyar iskolában folyó tanítás az egyik járható útja annak, hogy a gyermekek itt Angliában is megőrizzék magyar identitásukat.

Az iskola minden második hét szombat délelőtt 10 órától 12.30-ig várja a kis- és nagy diákjait. Tanévnyitó és első tanítási nap: szeptember 22. 

Az iskola hivatalos honlapja minden pontos információval ide kattintva érhető el.

A St Albans-i Magyar Iskola pontos címe:

Mandeville Primary School
Mandeville Drive
St Albans, Herts AL1 2LE





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése