2012. február 13., hétfő

Útjára indul a Magvető

Útjára indul a Magvető blog, a Londonban élő, tettre kész hazafiak blogja. Nem újságírói vénánk, nem honlaptervezői zsenialitásunk, nem olthatatlan exhibicionizmusunk vezérelt bennünket e blog indítására, hanem eredeti funkciója: egy internetes napló szerepét tölti be.

Ide kényszerült hazánkfiaiként célunk, hogy lehetőségeinkhez mérten, saját anyagi forrásainkból itt, az Egyesült Királyság központjában, a multikulturalizmus és kozmopolitizmus fellegvárának számító világvárosban, Londonban emlékeztessük az itt élő angolokat, a külföldi vendégmunkásokat, és a világ minden tájáról érkező turisták millióit a magyar szellemiség, történelem és kultúra nagyságára, gazdagságára. 

Emellett ápoljuk hagyományainkat, ízelítőt nyújtunk a magyar virtusból, figyelmet fordítunk az itt élő magyarság szellemi épülésére, ünnepeink, évfordulóink megtartására.

Beszámolunk tevékenységeinkről, találkozóinkról, emellett igyekszünk hírt adni minden bennünket itt érintő eseményről, rendezvényről.

Mivel csak most indul el a napló, de már évek óta tevékenykedünk, kezdetben az elmúlt évek gazdag eseményeiből nyújtunk emlékeztetőt.

Mivel a sok munka mellett kevesebb időnk jut a napló formájának fejlesztésére, inkább a tartalomra koncentrálunk, de reméljük, idővel a külcsíny is szépülni fog!

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok,

    Most néztem végig Bogár László előadását.
    Ott említettétek ezt a blogot.

    A londoni angolok és külföldiek emlékeztetésére talán hasznos lehet a Trianon Társaság által készített kis közlemény, amelyik egyszerűen, vádaskodások nélkül, térképekkel illusztrálva próbálja több nyelven elmagyarázni a magyar helyzetet.
    Rövidesen elkészül a térképek pólóra vasalható PDF-en letölthető változata.

    http://trianon-dilemma.blogspot.com/

    Én Franciaországban próbálom ugyanezt tenni.

    Próbálom megértetni a franciákkal, hogy ami Magarországon folyik, az nem egyedi, hanem folyamatosan a gazdagabb oszágokban is bevezetésre kerül... és egyre többen mutatják a megértés jelét, sőt beszéltem olyanokkal, akik kifejezetten szurkolnak, hogy sikerüljön valahogy megtörni a pénzügyi hatalom szorítását.

    Üdv

    Attila

    VálaszTörlés